WE BELIEVE IN A
rEVOLUTION. DO YOU?

We’re revolutionizing
an industry

Onze missie start bij de glasindustrie te veranderen. We vinden dat de huidige manier van hoe omgaan met flessen toe is aan verandering. Elk jaar worden 440 miljoen wijnflessen na 1 keer gebruik gelijk weggegooid, terwijl bierflesjes met statiegeld tot wel 40 keer hergebruikt kunnen worden. Wij hebben als doel om de eerste grote glasproducent te worden van circulair glaswerk. Waarbij we in de keten al nadenken over hoe we uiteindelijk op een goede manier het verpakkingsafval weer kunnen gebruiken voor nieuwe producten.

Where do our drinking
glasses come from?

De wereldwijde glasindustrie is verspreid over veel verschillende landen. Er is vaak heel weinig bekend over waar je drinkglas gemaakt is en door wie. Dit zorgt ervoor dat grote multinationals prijzen laag kunnen houden met daarbij enorm hoge kosten op ons milieu. Onze flessen hebben een hele journey achter de rug, voordat ze bij ons in de factory komen. en dat alles begint bij de fles. Wij zijn daarentegen heel open over wie er bij ons werken en hoe onze productieketen in elkaar zit.

Check out our process.

Glass is wasted

De glasbak bestaat ondertussen al 40 jaar, terwijl er nauwelijks innovatie heeft plaatsgevonden.
Glas recycling is een stap in de goede richting, maar het recyclen van glas kost nog steeds veel te veel energie. Het blijkt namelijk nog steeds 85% van de energie te kosten ten opzichte van nieuw glas. Deze energie ligt vooral aan het feit dat het smelten van glas geen duurzaam proces is en de glasovens dag en nacht aan staan. Door de wijnfles direct door te snijden slaan wij deze stap volledig over in ons productieproces en zorgen we ervoor dat we een duurzamer alternatief leveren voor glasrecycling.

Find us

Office

Newtonlaan 205
3584 BL Utrecht
+31 6 12 974 346


Mail

info@rebottled.nl

Factory

Niels Bohrweg 121
3542 CA Utrecht
+31 6 55 461 351